Hírek

Felhívás! 2016 évi jegyváltási és horgászási lehetőségekről

 

 

Tisztelt Horgásztársak!

 

Ezúton szeretnélek tájékoztatni benneteket a jövő évi engedély váltási lehetőségekről, 2015-ös területi jegyek érvényességéről, vízkezelői jogról!

 

Jegyváltás: valószínűleg január közepénél előbb nem áll módunkban engedélyeket és állami jegyeket kiadni, mert a szükséges állami nyomtatványok (fogási napló, állami jegy, tagsági betétlap) még nem készültek el, azokat nem kaptuk meg. A területi jegyeink nyomtatásra készen állnak, tehát rajtunk nem múlik!

 

Vízkezelői jog: egyesületünk vízkezelési joga a Solti Kisdunára 2015. december 31-én lejár. Folyamatos tárgyalásban vagyunk a MOHOSZ-szal, a TOHOSZ-szal és az FVM-el. 99 % a valószínűsége, hogy a következő 15 évben a vízkezelési jogot továbbra is mi kapjuk meg, azonban a jogi procedúra és a szerződés aláírása még hátra van. A 89/2015. (XII. 22.) FM rendelet alapján úgy néz ki, hogy pályáztatás nélkül kijelöléssel kapjuk meg a vízterület haszonbérleti jogát. Sajnos a jogszabályt december végén fogadták el, így a szerződéskötés várhatóan januárra húzódik!

 

Jegyek érvényessége: a fentiek ismeretében sajnos a 2015-ös területi jegyek érvényességét nem áll módunkban meghosszabbítani úgy, mint az előző években. Reméljük 1-2 héten belül rendeződnek a dolgok és el tudjuk kezdeni árusítani a 2016-os területi engedélyeket. Kérjük ezt mindenki vegye figyelembe és legyen türelemmel ez alatt az idő alatt. (Ez azt jelenti, hogy hivatalosan nem szabad horgászni!)

 

 

Minden kedves horgásztársamnak ezúton kívánok boldog, halfogásban gazdag új évet az egyesület vezetősége és jómagam nevében!

 

 

Dunaföldvár, 2016. december 27.

 

 

 

 

                                                                       Kiss Lajos Csaba

                                                                       HE Elnöke