Hírek

Tájékoztatás a dunaegyházi strand lezárási elképzeléseiről!

 

Tájékoztatás!

Kedves horgásztársak!

Az elmúlt hónapokban többen megkerestetek bennünket, hogy mit tudunk a dunaegyházi önkormányzat strand rész lezárási elképzeléseiről! Mindenkinek azt a választ adtuk, hogy természetesen egyeztetünk polgármester úrral és a horgászok érdekit szem előtt tartva képviseljük egyesületünket!
Mai nap megtörtént az egyeztetés! Farkas László alelnök, Szilágyi István polgármester úr és jómagam vettem részt rajta!
Meghallgattuk az önkormányzat elképzeléseit! Nagyon jó ötletnek találjuk és támogatjuk amit létre kívánnak hozni!
Szeretnék a Duna partot fejleszteni a szabadidős lehetőségek bővítése érdekében! Ennek első lépése volt az új büfé építése, amihez a tavasszal teraszok is készülnek! Meg lesz újítva a játszótér és a röplabda pálya környezete, parkosítani és új fákat ültetni szeretnének!
Szóba került természetesen az utak kérdése is!
Jelentem a vízpart továbbra is megközelíthető marad gépjárművel! A színpad melletti lejáró a játszótér biztonságos használata miatt lezárásra kerül, amivel a magunk részéről teljes mértékben egyet értünk! A büfé és a szivattyú ház közötti lejárót a tavaszi társadalmi munka során az egyesület kőszórással látja el és megerősíti (itt várjuk a ti segítségeteket is)!
Ez azt jelenti, hogy a vízpart innen megközelíthető lesz!
Úgy gondoljuk, hogy ezzel a megoldással senkinek nem sérülnek az érdekei! Sőt! Lesz egy olyan szabadidős létesítménye a településnek és a kisdunának, ahol nem csak a horgászok, hanem családtagjaik megtalálják a a kulturált pihenési és szórakozási lehetőségeket!
Beszéltünk arról is, hogy egyeztetünk Kecskés Úrral TSZ (RT.) és megpróbáljuk néhány éven belül a gátat is járhatóvá tenni, szilárd burkolattal (kőszórás), hogy a strandtól a horgásztanyáig akár kerékpárral, kismotorral, vagy autóval is megfelelő körülmények között lehessen közlekedni, horgászhelyeket megközelíteni!
Remélem tájékoztatásom mindenkit megnyugtatott!
Köszönjük az önkormányzatnak és a horgászoknak is, hogy fontosnak és magukénak érzik szeretett holtágunkat és környezetét!

Üdvözlettel:

 

Kiss Lajos Csaba
DSHE Elnöke