Hírek

I. Egyesületi Feeder Verseny

 

 

Tisztelt Horgásztársak!

 

2018. 04. 08 – án vasárnap kerül megrendezésre az első egyesületi FEEDER horgászverseny, amelyre minden horgásztársat, tagot szeretettel várunk!

 

A részvétel feltétele:

-          érvényes területi horgászengedély arra a napra a Solti- Holt Dunára (éves jegy, heti jegy, hétvégi jegy, napijegy) és állami horgászjegy

-          a verseny nevezési díja 2500 forint / fő

-          helyszíne: Solti Holt Duna 17-016-1-1

Verseny menete:

-          Gyülekezés reggel 600 óráig a Géza téren (első lejáró)

-          615 eligazítás

-          630 sorsolás

-          7-00 – ig versenyhelyek elfoglalása

-          7-00– 730 felkészülés a versenyre

-          730 – 1230 horgászverseny

-          1230 – 1300 mérlegelés

-          13 óra eredményhirdetés, utána ebéd

Jelentkezési határidő:  2018. 04. 06. (péntek)

 

·           A versenyre és az ebédre jelentkezni a Nikl horgászboltoban (Kossuth - tér), valamint a horgásztanyán a gondnoknál lehet.

·           Minden hal számít!

·           A méreten aluli és tilalom alá eső hal és a küsz nem számít bele a versenybe!

·    Horgászni 2 darab feeder- vagy pickerbottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

·    Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen etetőkosár található, de annak kialakítása tetszőleges. A végszereléken egyetlen horog lehet.

·    Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint halradar használata.

·    Etetni kizárólag feeder- vagy pickerbot alkalmazásával és etetőkosárral lehet. Tilos más típusú bot használata!

·  A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 10 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is!

·  Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 2,5 liter lehet, amelyből maximum 0,5 liter lehet az apró szúnyoglárva. Emellett csalizáshoz külön engedélyezett 0,1 liter tűzőszúnyog használata is.

·  Az értékelésbe az esetleg kívülről (kopoltyúfedő lemez vonalától hátrébb) akadt hal nem számít bele, ezt haladéktalanul vissza kell engedni! Minden más hallal kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!

·  Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Megfogásukat a szervezőknek jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.

·  Szektoridegen hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha megfogása a szomszédok horgászatát nem zavarta. Amennyiben összeakad főzsinórja a szomszédjával ez még nem probléma, de ha a két végszerelék a partra került, akkor nem érvényes a fogás, a halat vissza kell engedni. Fárasztás során a horgász nem hagyhatja el a kisorsolt horgászállását sem. A kölcsönönös segítség és a korrekt versenyzői magatartás itt (is) elengedhetetlen!

·      A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb 12:40-ig sikerül szákba terelni.

·           A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt!

·           A verseny a horgásztanya alatti szakaszon kerül megrendezésre, így a verseny ideje alatt (6 – 13 óra között ) ezen a szakaszon a csónakos közlekedés és horgászat nem megengedett, mivel zavarhatja a versenyzőket!

·           A horgászhelyeket gépjárművel meg lehet közelíteni a versenyzőknek, de a verseny végéig a járművekkel közlekedni, azokat beindítani tilos!!!

·           Rossz idő esetén vagy magas vízállás esetén a verseny elhalasztásra kerülhet, ezért nevezéskor kérjük megadni a telefonszámot is!

·           A horgászverseny után ebéd várja a horgászokat és hozzátartozóikat is, amelynek térítési díja 1500 forint / fő (1 adag ebéd + 1 sör vagy üdítő), 2018. 04. 06-a után ebédre jelentkezést nem áll módunkban elfogadni!!!

·           A versenyre maximálisan 30 fő nevezését tudjuk elfogadni.

·           A versenyen 1-2-3 helyezést elért versenyzők és a legnagyobb hal kifogója oklevél kupa és vásárlási utalvány díjazásban részesülnek!

·      A verseny szervezője a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete

Dunaföldvár, 2018. január 12.

 

                                                                       Üdvözlettel               

 

Vezetőség