Hírek

Feeder verseny 2021.04.25

  

Tisztelt Horgásztársak!

 

2021. 04. 25.–én vasárnap kerül megrendezésre a tavaszi egyesületi FEEDER horgászverseny, amelyre minden horgásztársat, tagot szeretettel várunk!

 

A részvétel feltétele:

-          érvényes területi horgászengedély arra a napra a Solti- Holt Dunára (éves jegy, heti jegy, hétvégi jegy, napijegy) és állami horgászjegy

-          a verseny nevezési díja 3000 forint / fő

-          helyszíne: Solti Holt Duna 17-016-1-1

Verseny menete:

-          Gyülekezés reggel 600 óráig a z új kotrásnál (második lejáró)

-          615 eligazítás

-          630 sorsolás

-          7-00 – ig versenyhelyek elfoglalása

-          7-00– 730 felkészülés a versenyre

-          730 – 1230 horgászverseny

-          1230 – 1300 mérlegelés

-          1315 óra eredményhirdetés,

Jelentkezési határidő:  2021. 04. 23. (péntek)

 

·           A versenyre és az ebédre jelentkezni a Nikl horgászboltban (Kossuth - tér), valamint a horgásztanyán Garda László gondnoknál 06 30 2404754 lehet.

·                  A versenyre maximálisan 30 fő nevezését tudjuk elfogadni.

·           A méreten aluli, tilalom alá eső hal és a küsz nem számít bele a versenybe!

    Horgászni 2 darab feeder- vagy pickerbottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

    Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen etetőkosár található, de annak kialakítása tetszőleges. A végszereléken egyetlen horog lehet.

    Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint halradar használata.

    Etetni kizárólag feeder- vagy pickerbot alkalmazásával és etetőkosárral lehet. Tilos más típusú bot használata!

  A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 10 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is!

  Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 2,5 liter lehet, amelyből maximum 0,5 liter lehet az apró szúnyoglárva. Emellett csalizáshoz külön engedélyezett 0,1 liter tűzőszúnyog használata is.

  Az értékelésbe az esetleg kívülről (kopoltyúfedő lemez vonalától hátrébb) akadt hal nem számít bele, ezt haladéktalanul vissza kell engedni! Minden más hallal kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!

  Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Megfogásukat a szervezőknek jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.

  Szektoridegen hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha megfogása a szomszédok horgászatát nem zavarta. Amennyiben összeakad főzsinórja a szomszédjával ez még nem probléma, de ha a két végszerelék a partra került, akkor nem érvényes a fogás, a halat vissza kell engedni. Fárasztás során a horgász nem hagyhatja el a kisorsolt horgászállását sem. A kölcsönönös segítség és a korrekt versenyzői magatartás itt (is) elengedhetetlen!

·      A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb 12:40-ig sikerül szákba terelni.

·           A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt!

·           A verseny a horgásztanya alatti újkotrás nevű szakaszon kerül megrendezésre, így a verseny ideje alatt (6 – 13 óra között) ezen a szakaszon a csónakos közlekedés és horgászat nem megengedett, mivel zavarhatja a versenyzőket!

·           A horgászhelyeket gépjárművel meg lehet közelíteni a versenyzőknek, de a verseny végéig a járművekkel közlekedni, azokat beindítani tilos!!!

·           Rossz idő esetén vagy magas vízállás esetén a verseny elhalasztásra kerülhet, ezért nevezéskor kérjük megadni a telefonszámot is!

·           A versenyen 1-2-3 helyezést elért versenyzők és a legnagyobb hal kifogója oklevél kupa és vásárlási utalvány díjazásban részesülnek!

·      A verseny szervezője a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete

·      -a verseny ideje alatt a koronavírus helyzet kezelésére vonatkozó aktuális veszélyhelyzeti jogszabályok betartása kötelező

 

Dunaföldvár, 2021.03.29

Üdvözlettel,                                                          Vezetőség