Hírek

Tájékoztató a vezetőségi ülésről!!

 

Tisztelt Sporttársak!

 

Egyesületünk vezetősége december 17-én tartotta meg ez évi utolsó ülését, ahol a következő napirendeket tárgyaltunk meg.

A megbeszélés legfontosabb információit és döntéseit ezúton szeretném megosztani veletek:

• 2022. évi jegyárak és helyi horgászrend meghatározása

Egyesületünk a Solti Kisduna üzemeltetési jogát a MOHOSZ-tól kapta meg alhaszonbérleti szerződés formájában, ezért az Országos Szövetség által alkalmazott jegymátrix, digitális értékesítés és egyéb szabályok miatt jegyrendszerünk és áraink 2022-ban a következők szerint változnak.

Felnőtt területi jegy: megszűnik az 50 darabos csak 30 pontyos jegyet tudunk kiadni, melyhez 10 db-os kiegészítő jegyet lehet váltani 15 000 Ft ért..

Eddig a 75 év felettiek, kb 15 fő kapott kedvezményt, akik a 30 db-os jegyet közel féláron tudták megváltani. A jegymátrix értelmében a korkedvezményt levittük 70 évre. Ez további kb.: 25 horgásztársunknak ad lehetőséget kedvezményes jegy vásárlására. A kedvezményes jegy 20 db ponty elvitelére jogosít majd és 20 ezer Ft lesz az ára. Akinek több halra van szüksége, az válthat teljes árú jegyet továbbra is vagy vehet kiegészítő jegyet is. A 70 év felettiek továbbra is díjmentesen kapják az állami jegyet (6 000 Ft) és nekik a környezetfejlesztési hozzájárulást. sem kell fizetniük csak az egyesületi tagdíjat.

Meg kellett szüntetnünk a gát fölötti korlátozott jegyet, ami 4 horgásztársunkat érinti. Kérjük megértésüket.

A napijegyek az eddigi formában napi, háromnapos és heti valamint 24 órás formátumban lesznek válthatóak. Az árakat és a teljes jegy mátrixunkat hamarosan kirakjuk a honlapra.

Azzal, hogy be kellett lépnünk az országos jegyrendszerbe, jelentős terhet is kaptunk, hiszen minden jegyünk árából 10%-os max. 1500 Ft-ot a horgászjegy.hu Kft.-nél kell hagynunk. Sajnos a halárak, a bérek és a rezsi költségek is folyamatosan emelkednek, ezért valamennyi jegyünk árában érvényesítenünk kellett áremelést. Természetesen megpróbáltunk a realitások talaján maradni, de ahhoz, hogy az eddigi színvonalas munkát tovább tudjuk vinni szükségesek az emelések.

Egy kivétel azért mégis van. Úgy gondoltuk, hogy a gyermek és ifjúsági területi és napi jegyek árán nem változtattunk, hiszen ők még nem rendelkeznek saját jövedelemmel és ők lesznek majd a következő évek felnőtt horgászai.

Jó hír, hogy már az irodában vannak a 2022-es állami jegyek, így akár január elején is lehet majd engedélyt váltani.

HELYI HORGÁSZREND VÁLTOZÁSAI

Csak azokat a pontokat emelem ki, amik változtak vagy újak 2022-től:

Pontytelepítés után tilalom van érvényben ugyanazon nap 24 óráig. Ezen időszak alatt békés halra horgászni lehet, de a kifogott halat megtartani TILOS!

A fegyelmi szabályzat, mely megtekinthető egyesületünk honlapján vagy az irodában és a horgásztanyán megismerése és tudomásul vétele kötelező.

A halállomány védelme érdekében békés hal horgászata esetén fonott zsinór csak horog és dobóelőkeként használható maximum a bot hosszának háromszoros méretéig.

• 2022. évi versenynaptár, rendezvények, programok

A korábbi rendezvényeinket az előző évekhez hasonlóan megtartjuk. Ezalól a horgászbál jelent kivételt, mert a COVID helyzet miatt nem fogjuk felvállalni a felelősséget, hogy valaki ott betegedjen meg.

Rendezvényeink a következők lesznek:

Horgászelőadás Február vége, március eleje

Társadalmi munka Március 27. vasárnap

FEDER verseny Április 10. vasárnap

96 órás bojlis verseny május 3-7

Gyermek és ifjúsági horgászverseny Május 29. vasárnap

JÚNIÁLIS horgász családi nap Június 18. szombat

HORGÁSZTÁBOR Június 22-26

Dunaegyházi FEDER verseny Július 24. vasárnap

Nagy Sándor Egyesületi Emlékverseny Augusztus 28. vasárnap

72 órás pontyfogó verseny Szeptember 1-2-3-4-. csütörtök-vasárnap

Törpeharcsa fogó verseny Szeptember 18. vasárnap

Őszi FEEDER verseny Október 12. vasárnap

Rablóhal fogó verseny November 6. vasárnap

 

• 2022-es lehetőségek, pályázatok, beruházások stb.

A jövő évben a sok kisebb beruházás és fejlesztés mellett tovább kívánjuk folytatni az utak kőszórását, 20-25 LE kistraktort és napelemes rendszert kívánunk beszerezni, meg kívánjuk javítani a móló bejárót és a kismól lépcsőjét valamint a botház épületének lépcsőjét is kiakarjuk alakítani.

 

• Egyebek, eddigi tapasztalatok megvitatása

Egyesületünk csatlakozott a Magyar Országos Horgász Szövetség kezdeményezéséhez, melynek lényege, hogy valamennyi éves területi jegy árából 200 Ft-tal támogatjuk az Áder János és Felesége által létrehozott Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért nevű szervezetet, mely olyan horgász gyermekeket, akik elveszítették szüleiket!

Kérjük a fentiek megismerését tudomásul vételét és alkalmazását!

 

 

Üdvözlettel:

Kiss Lajos Csaba

HE elnöke