Bemutatkozás

A Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete szeretettel várja a vadregényes vizeket és gyönyörű halakat kedvelő horgászokat és családjukat.

Az egyesület 1946-ban alakult és azóta is a Kis-Dunán működik sok helyi és környékbeli horgász megelégedésére.
A vízterület az 52-es főúton a hídon átkelve Dunaföldvártól mintegy 2 km-re található, megközelíthető még a 51-es és 52-es útról Solt irányából is A egyesület a kezelésében lévő vízterület horgászati és halfogási lehetőségeit szeretné Önnel megismertetni. A mellékág hossza 5,6 km, átlagos vízmélysége 3 m, területe 13 ha. A meder rendkívül változatos 1-7 m-es vízmélység váltakozik szabad és akadós részekkel.
A vízterület az évenként behelyezett halmennyiség és a hatályos jogszabályok alapján intenzív horgászvíznek tekinthető. Azonban nem állandóan zárt területről van szó (3,5 m-es Budapesti vízállásnál a terület összeköttetésbe kerül az élő Dunával), aminek következtében gyakran jönnek be ívó halak az élő Dunáról is, akik általában itt akadnak a sporttársak horgára.

Az egyesület vezetősége 2011-ben teljes mértékben megújult sok olyan fejlesztést tervezünk végrehajtani a következő években, melyek a helyi és az idelátogató horgászok igényeit egyaránt kielégítik. A parton és a horgásztanya környékén lehetőség van sátorozásra és vízvételi hely is van.

Halak, melyek horogra akadhatnak:

A vizet gyönyörű pontyok, amúrok és harcsák lakják, kiváló a csuka és balin állomány is, valamint szép süllők is horogra akadnak. Őket általában pergetve és élő kishallal mártogatva lehet horogra csalni. Akik az egyéb halakra szeretnének horgászni, azoknak sem kell elkeserednie, hiszen csapatostól járnak a különböző keszegek, a kárász és a compó ezen kívül hatalmas busák is forognak a vízben.