Helyi horgászrend

 

 

SOLTI KISDUNA

(VÍZTÉR KÓD: 1701611)

HELYI HORGÁSZRENDJE 2022 évre

 

Tilalmi idők és méretkorlátozások:

- az országos horgászrend szerint, kivéve:

- Pontytelepítés után tilalom van érvényben ugyanazon nap 24 óráig. Ezen időszak alatt békés halra horgászni lehet, de a kifogott halat megtartani TILOS, mely alól a csalihal céljára fogott kishal az egyedüli kivétel maximum 1 kg vagy 10 db-os mennyiségig! Csak másnap 0 órától lehet megtartani a kifogott pontyot és egyéb nem csalihal célú békés halat!

Pontytelepítések után a tilalom lejártát követően nap 0 órától következő hét vasárnap 24 óráig összesen 4 db ponty tartható meg!

Mennyiségi és egyéb korlátozások, szabályok:

- nemes halból naponta 5 db tartható meg, ebből fajtánként 2-2 darab kivéve az amur, amiből 1 db maximum 10 kg-os, valamint a süllő és a csuka, amiből összesen kettő db az elvihető napi mennyiség, compó megtartása tilos

- egyéb őshonos halból a megtartható maximális mennyiség 4 kg (az invazív, idegenhonos fajok korlát nélkül foghatók.)

- pontyból a 35 cm-nél kisebb és az 5 kg-nál nagyobb példányokat nem lehet megtartani, mérleg használata kötelező, az éves szinten elvihető mennyiség felnőtt teljes árú jeggyel 30 db, 70 év feletti kedvezményezett jeggyel 20 db.

- Legkisebb kifogható méretek: csuka 50 cm, süllő 40 cm ezekből a fajokból a legnagyobb elvihető méret 5 kg

- Szemetes helyen horgászni, a horgászatot megkezdeni és befejezni tilos

- Horgászfelszerelés csónakkal, etetőhajóval történő behordása engedélyezett a többi horgász zavarása nélkül.

- A közlekedési utakat elzárni bármi módon (járművel, sátorral, horgászbottal, stb.) tilos

- Parti fenekezős horgászat esetén törekedni kell a horgászhely optimális elfoglalására, kihasználására, A két végszerelék egymás közötti távolsága a partra merőleges irányból nézve maximum 20 m lehet

- gyermek horgász bármelyik megyében váltott érvényes éves jeggyel horgászhat a Kis Dunán és fenekező szereléket is használhat. Kisdunai gyermek területi jeggyel havi 1 db nemeshal megtartható.

- Egész évben tilos a halradar, valamint a balin, - szivar ólom és pilker használata ilyen csali a horgásznál nem lehet.

- Robbanómotor használata TILOS. Az evezővel és elektromos motorral hajtott csónakok a dunaföldvári oldalon közlekedhetnek. A parti és csónakos horgászokat 10 méternél kisebb távolságra nem közelíthetik meg.

- Csónak használata, csak éves mederhasználati díj megfizetése után engedélyezett a vízen. Alkalmilag használt csónakokra is kötelező mederhasználati díjat fizetni.

- Hal szájfertőtlenítő használata nemes halak és compó visszaengedése esetén kötelező. A pontymatrac használata kötelező, kivéve a parti cserkelős pergető horgászatot!

- Partról horgászni fenekező és kikötözős módszerrel csak lesüllyesztett zsinórral lehet!

- A halállomány védelme érdekében békés hal horgászata esetén fonott zsinór csak horog és dobóelőkeként használható maximum a bot hosszának háromszoros méretéig.

- A megváltott és érvényes területi engedély jogosít a vízparton történő sátorozásra és a horgásztanyán használható vizesblokkok és kültéri konyha használatára!

- A területi jegy megvásárlásával a horgász hozzájárul a következőkhöz!

A kihelyezett kamerák felvételt készíthetnek róla!

A hivatásos és a társadalmi halőrök kérésére a felszerelését, a csomagjait és indokolt esetben a járművének a csomagtartóját megmutassa!

 

A horgászrend a területi engedély részét képezi, ismerete kötelező!

 

- A fegyelmi szabályzat, mely megtekinthető egyesületünk honlapján vagy az irodában és a horgásztanyán. Megismerése és tudomásul vétele kötelező!

Érvényes: 2022.01.01-től

Dunaföldvár, 2022.01.01

Tisztelettel,  

Vezetőség